çakmak soketi
1 sayfadaki 1 sayfası • Paylaş •
çakmak soketi
herkese merhaba,
benim sıkılgana çakmak soketi takmak istiyorum.
bilgisi olan varmı acaba.
teşekkür ederim
benim sıkılgana çakmak soketi takmak istiyorum.
bilgisi olan varmı acaba.
teşekkür ederim
Geri: çakmak soketi
http://www.maxbmwmotorcycles.com/fiche/MainDiagrams.asp?mospid=47979
Orjinal kit olarak Borusan'dan bulabilirsiniz.
Orjinal kit olarak Borusan'dan bulabilirsiniz.

attila-

her hangi bir oto elektirik malzemecisinden alıp uygun gördüğün bir yere bağla(t).
Misafir- Misafir
Deniz-yat malzemesi satanlarda su geçirmez kapaklı olanları var.
Nurikilimci gidonun oralara bi yere monte etti, harika oldu.
Nurikilimci gidonun oralara bi yere monte etti, harika oldu.

Basri-

arkadaşlar bu linkten su geçirmez çakmak soketi temin edebilirsiniz
http://www.yatmalzemeleri.com/index.php?do=catalog/product&pid=1065
http://www.yatmalzemeleri.com/index.php?do=catalog/product&pid=1065
nurikilimci-

Marintek ismli firmada kapaklı standart çakmaklık 26 eurro idi. Sipariş vermek için telefon açtığımda stoklarında kalmadığını söylediklerinde çok üzülmüştüm. Biraz daha araştırınca tekne malzemeleri de satan büyük bir nalburda daha ucuzunu buldum, 25 TL.
Elektrik tesisatını çektim, araya bir de sigorta koydum. Frezeli matkap ucu ile deldim ve yerine monte ettim. Nasıl olmuş ?

Elektrik tesisatını çektim, araya bir de sigorta koydum. Frezeli matkap ucu ile deldim ve yerine monte ettim. Nasıl olmuş ?

cenker-

Bu çakmak girişini benim motorun marş motoru kapağındaki deliği büyüterek takabiliriz sanırım. Peki bu girişi kullanarak orjinal BMW şarj aletini kullanabilir miyiz? Yahut resimdeki çakmak girişine uyan bir adaptör kullansak aküye zararı olur mu?
Not: Keşke bu işi nasıl yaptığınızı fotoğraflı olarak anlatsanız da okusak
Hiç değilse adım adım anlatsanız...
Not: Keşke bu işi nasıl yaptığınızı fotoğraflı olarak anlatsanız da okusak
emirhan-

Emirhan, benim motorunda sol altında marşın orada orjinal serum yeri var.
Aynı çakmaklığı alıp yukarı da monte edebilirdim, ama yapmadım. Hem pahalı olacaktı hemde GPS, kompresör gibi aletleri çalıştırmak için ayrıca ara aparat almak zorunda kalacaktım.. Biliyorsun orjinal BMW çakmaklığı diğerlerinden farklı.
Fotoğraf çekmemişim, ama montajı gayet basit şekilde yaptım. Seleleri, benzin deposunu söktüm, aküden çakmaklığın olduğu yere kadar olan mesafeyi ölçtüm. Ölçü kadar farklı iki renk kabloyu makaron (kablo koruyucu) içine yerleştirdim. Çırt kelepçelerle şaseye tututurarak öne doğru geldim. Direk aküye bağladım, araya 10 A sigorta koydum. Çakmaklığı monte ettikten sonra alt tarafındaki bağlantı yerine kabloları bağladım. ( Ortaya (+) ucu gelecek şekilde)
Aküye direk bağlı olduğu için piyasadaki standart şarz cihazını da buraya bağlayıp şarz edebilirim aküyü.
Aynı çakmaklığı alıp yukarı da monte edebilirdim, ama yapmadım. Hem pahalı olacaktı hemde GPS, kompresör gibi aletleri çalıştırmak için ayrıca ara aparat almak zorunda kalacaktım.. Biliyorsun orjinal BMW çakmaklığı diğerlerinden farklı.
Fotoğraf çekmemişim, ama montajı gayet basit şekilde yaptım. Seleleri, benzin deposunu söktüm, aküden çakmaklığın olduğu yere kadar olan mesafeyi ölçtüm. Ölçü kadar farklı iki renk kabloyu makaron (kablo koruyucu) içine yerleştirdim. Çırt kelepçelerle şaseye tututurarak öne doğru geldim. Direk aküye bağladım, araya 10 A sigorta koydum. Çakmaklığı monte ettikten sonra alt tarafındaki bağlantı yerine kabloları bağladım. ( Ortaya (+) ucu gelecek şekilde)
Aküye direk bağlı olduğu için piyasadaki standart şarz cihazını da buraya bağlayıp şarz edebilirim aküyü.

cenker-

Süper oldu bu bilgiler, ellerinize sağlık
Ben de ilk fırsatta böyle bir uygulama yaparım artık benim motora da... Orjinal şarj aletini de çakmak girişini de almaya gerek kalmadı 
emirhan-

Bravo Cenker, cok guzel olmus...

duroturk-

Ben kendime çakmak adaptörü yapmıştım, gayet de sorunsuz çalışıyor, hem de orjinali bozulmamış oldu. Bu linkten bakabilrisiniz yapım aşamalarına
http://www.r11gs.com/forum/viewtopic.php?f=179&t=394&sid=b86cc472e511744219af72ca7d957761&start=15
http://www.r11gs.com/forum/viewtopic.php?f=179&t=394&sid=b86cc472e511744219af72ca7d957761&start=15
nibiru-

1 sayfadaki 1 sayfası